cimg0356.jpg
Malaika

 

Klik op 'lees meer' dan krijg je informatie en foto's over de inrichting van Malaika en wat je in ieder geval zelf moet meenemen.

Malaika is een vierpersoons chalet met centrale verwarming. Zeer belangrijk wanneer het stormt en vriest op Terschelling. Eerst in de kou wandelen over de Landerumerhei naar de duinen en Midsland aan Zee en weer terug.  Daarna genieten van een warm huisje met thee, warme chocolademelk of koffie met een likeurtje. Malaika heeft een privé beschut zonneterras met zonnestoelen en picknickbank. Zeer belangrijk wanneer het warm en zwoel zomerweer is. De coniferen rondom de tuin van Malaika zorgen er voor dat je bijna altijd een plekje uit de wind vindt om je zonnestoel neer te zetten. In het voorjaar wanneer de temperatuur langzaamaan stijgt maar de wind nog stevig waait, dan is de tuin een fijne plek om toch al te genieten van de voorjaarszon.

Vanaf het terrein Noordkaap gaat een eigen ingang meteen naar de Landerumerhei. Je loopt langs de receptie die centraal op het park staat, gaat rechtsaf en dan ben je al bij het begin van de hei.

P1050036                                      CIMG0191

Er mag binnen niet gerookt worden. Er staat wel een asbak in het keukenkastje. Maak hiervan gebruik als je op het terras rookt.
Op Malaika is wifi aanwezig.

Malaika heeft een eenpersoonsstapelbed en een tweepersoonsbed. Vergeet niet je eigen lakens en dekbedhoezen mee te nemen of je kunt het beddegoed huren. Op onze website staan een aantal linnenverhuur bedrijven.

Wij vragen geen borg en rekenen geen schoonmaakkosten. Wij vinden dat de verantwoording zowel bij ons als ook bij onze huurders ligt om zorgvuldig en netjes met ons chalet om te gaan. Dit is een experiment en wij zijn ervan overtuigd dat wij met zijn allen er voor kunnen zorgen dat Malaka gerieflijk, schoon en netjes blijft voor de volgende huurder.
Klik op 'lees meer' dan krijg je informatie en foto's over de inrichting van Malaika en wat je in ieder geval zelf moet meenemen.

p1040737                            CIMG0745

De keuken: p1040328                                                      alt
De keuken is eenvoudig functioneel. Een ingebouwde koelkast met vriesvakje zijn aanwezig. Het gasfornuis steek je aan met lucifers of gasaansteker. Lucifers liggen boven op de afzuigkap of in het klepkastje daarboven. Gasaansteker is niet aanwezig. Een aantal kastjes zijn leeg om je eigen etenswaren neer te zetten. Je mag gebruik maken van onze kruiden. Er is geen magnetron of oventje aanwezig.
Graag je eigen aangebroken etenswaren en potjes met inhoud meenemen bij vertrek.
Zelf meenemen: vaatdoekjes, theedoeken, keukendoek.

Slaapkamer met een stapelbed:
p1040324
De koffer of weekendtas kun je kwijt op de witte plank boven het bed of in de andere slaapkamer of in het schuurtje op de lege planken.
Er is een bedhekje aanwezig. Dit bedhekje ligt los onder de matras en kan verplaatst of verwijderd worden. Je kunt op het grijze inklapbare trapje of groene stoel en witte tafel staan om het bovenste bed op te maken.
De bedden hebben allebei een eenpersoonsvierseizoenendekbed. Je vindt de extra dekbedden in de bloemetjestassen op de witte plank. Er zijn een hangkast en legkast voor de kleren en persoonlijke spulletjes.
   p1040325
 
De kamer met stapelbed is zo ingericht dat je daar in alle rust nog kunt ' laptoppen', film kijken of gewoon even weg, alleen van de anderen in de woonkamer. Deze kamer heeft een tv met dvd speler en een cd speler. Er is hier geen kabeltv en of kabelradio.
Zelf meenemen: twee eenpersoonsdekbedhoezen, twee eenpersoonsonderlakens, twee kussenslopen.

 

 

Slaapkamer met tweepersoonsbed:
Op deze slaapkamer staat een tweepersoonsbed met een tweepersoonszomer- en winterdekbed. Een van de twee dekbedden vind je in de bloemetjestas op de witte plank. Rechts onder het bed kun je de weekendtas of koffer kwijt. Er is boven het bed ook nog ruimte voor je bagage of in het schuurtje.

 Er zijn hang-en legkasten aanwezig voor de kleren.cimg0541
Zelf meenemen: een tweepersoons dekbedhoes, twee kussenslopen en een tweepersoonsonderlaken.

De moltonhoeslakens graag om de bedden laten bij vertrek.

Vergeet niet de centrale verwarmingen dicht te draaien van de slaapkamers en de douche bij vertrek uit Malaika. 

De douche en wc:
Deze zijn in dezelfde ruimte. Graag na gebruik van de douche even de wisser gebruiken om de douchewanden droog te maken. Het douchegordijn na het douchen in de douchebak hangen. Er is een ventilatierooster boven de douchecabine. Laat deze zoveel mogelijk open staan om te ventileren. Dit kan mee helpen om schimmelplekken te voorkomen. Een douche-dweil is aanwezig om de natte vloer droog te maken.
Zelf meenemen: eigen badhanddoeken en toiletartikelen.

De woon en eetkamer:
Deze kamer is kleurrijk en knus. De woon, eetkamer oogt klein door de meubeltjes. We hebben bewust voor twee kleine bijzettafeltjes gekozen die je kunt verplaatsen. De witte tafel kan uitgeschoven en verschoven worden. Vul de ruimte in zoals jij het prettig vindt. Een kast vol spelletjes, puzzels, kleur, schrijf en teken materiaal zorgen ervoor dat je je niet hoeft te vervelen, wanneer je echt niet naar buiten kunt. Een radio, cd speler met ceedees, een tv en dvdspeler met deeveedees maken het wooncomfort compleet. Een kleine thuisbibliotheek mag natuurlijk niet ontbreken. De boeken liggen in de buffetkast en in de tweepersoonsslaapkamer. 

alt                      CIMG0076      
Een gedeelte van de onderste planken van de onderkast kun je gebruiken om je schoenen in te plaatsen.
Er zijn schoonmaakspullen, een stofzuiger, veger en blik, dweilstok, stofdoek, verbandtrommel, fietsbandplakspullen, naaigerei. In de bruine kasten in de woonkamer kun je bijna alles vinden. Ga gerust op onderzoek uit.

De inhoud op de bovenste planken van de buffetkast is voor privé gebruik van Jan en Marijke. Deze planken zijn niet voor de badgasten.

p1040292
 
 CIMG0869 

Het terras:
Als de openslaande deuren met warm weer geopend zijn is je woonkamer meteen groter. Konijntjes verschijnen op het gras. Strooi zo nu en dan wat broodkruimels dan komen de vogeltjes langs. Natuurlijk geen kachel aan laten als de deuren openstaan. De picknicktafel staat klaar voor gebruik. Een zandbak in de hoek voor heerlijk speel plezier vlakbij huis. We hebben ook een ronde buitentafel en zonnestoelen met kussens. De stoelkussens met tafelkleed voor de tafel kun je vinden onder en achter de bank in de woonkamer.CIMG0732

Op Terschelling komen teken voor. Dit zijn kleine zwarte beestjes die graag in de huid kruipen. Er zijn pincetten aanwezig in de Ehbo box om de teken te verwijderen. Je kunt ook je eigen tekenpincet meenemen. Als je die van ons gebruikt maak het pincet dan na gebruik schoon met een gaasje gedrenkt in wat alcohol. Dit zit allemaal in de Ehbo box.

Schuurtje: In het schuurtje kun je de bagage kwijt op twee lege planken of op de tegelvloer. In het schuurtje kun je de witte plastic bloemvazen, groene plastic bloempotten, vogelvoer, strooizout, terrasstoelen, centrifuge en wasemmer gebruiken. Er staan ook de spellen Kubb en Jeu de boules op deze plank. Die kunt u ook gebruiken. De andere spullen in de schuur zijn privé.
CIMG0061 CIMG0193 

Wij doen ons best samen met jullie om koffie, thee, suiker, filterzakjes, toiletpapier, schoonmaakmiddelen, afwasmiddel en lucifers op voorraad te hebben. Mocht je mis grijpen, vul het zelf aan zodat de volgende huurder niet zonder zit. Dit gebaar is een warm welkom aan de volgende badgasten. Zeker als je met de laatste boot komt of als je op zondag arriveert. Je kunt de belangrijkste boodschappen nog even uitstellen omdat die al aanwezig zijn.

Er is een wasmachine en droger op het terrein bij de receptie. Als de deur van de receptie open is kun je tegen betaling gebruik maken van deze voorzieningen. Munten zijn verkrijgbaar bij de receptie. Voor informatie hierover kun je ons bellen of mailen. Er is ook een wasserij in Midsland. Zie bij kopje 'weblinks' op deze website. In ons schuurtje staat een wasemmer en centrifuge.

Wij proberen zelf tijdens ons verblijf te controleren of alles nog in orde is zoals wij Malaika hebben achtergelaten. Mocht er iets ontbreken geef het dan zo spoedig mogelijk aan ons door. Is er iets kapot gegaan, laat het ons op tijd weten en of vervang het zelf voor vertrek.

Belangrijk hoe werkt de afvalcontainer en waar is de glasbak:
Er is op Noordkaap een ondergrondse afvalcontainer aanwezig. Om deze te openen heb je een 'milieupas' nodig. Deze pas zit in een doorzichtig plastichoesje aan een rode keykoord die aan het sleutelrekje hangt. Je kunt dit hoesje met milieupas langs de klikmelder van de vuilcontainer schuiven. Wees alert op de milieupas! Wanneer dit pasje wegraakt moeten wij een nieuwe bestellen. Daar gaat een paar dagen overheen en de kosten voor een nieuwe pas zijn 15 Euro. Als u de pas kwijtraakt vragen wij deze 15 Euro aan u. Het is ook vervelend voor de volgende badgast als de pas er niet is, want die kan dan geen gebruik maken van de container. Er is geen glascontainer op Noordkaap. Afvalglas kan ingeleverd worden bij de glasbak die bij snackbar Okees staat.  Deze snackbar staat op de kruising net voordat je naar Noordkaap gaat. 

Als u met de auto komt dan kunt u die parkeren bij de ingang van Noordkaap in de parkeervakken. U kunt de auto ook aan de overkant van de weg kwijt. Daar is ook een parkeerplaats.
U mag niet met de auto het terrein op. Er staan bagagekarretjes om de bagage naar Malaika te brengen.

Wij vragen geen borg en rekenen geen schoonmaakkosten. Wij vinden dat de verantwoording om netjes en zorgvuldig met Malaika om te gaan bij onze badgasten ligt. Dit is een experiment en wij zijn ervan overtuigd dat wij met zijn allen er voor kunnen zorgen dat Malaka gerieflijk, schoon en netjes blijft voor de volgende badgast.

Wij wensen onze badgasten een plezierig verblijf toe op Malaika.